Hangende mondhoeken en hoe ze te behandelen bij Cosmetische kliniek Amsterdam

Cosmetische kliniek Amsterdam YourFACE doet allerlei cosmetische ingrepen en mondhoekcorrectie is er een van. Mondhoekcorrectiebehandelingen worden steeds populairder onder mensen die hun gezichtsuitdrukkingen willen verbeteren en een positievere uitstraling willen hebben. Deze niet-chirurgische procedures bieden een manier om de natuurlijke neerwaartse beweging van de mondhoeken tegen te gaan die de indruk kan wekken dat je verdrietig of ontevreden bent, zelfs als dat niet zo is. Van deze behandelingen zijn Botox en fillers een effectieve oplossing, omdat ze de mondhoeken optillen, waardoor een vrolijkere en beter benaderbare gezichtsuitdrukking ontstaat.

Botuline toxine om de mondhoeken te liften

Het gebruik van Botox om de mondhoeken omhoog te brengen, werkt in op de Depressor Anguli Oris (DAO)-spier, die verantwoordelijk is voor het omlaag brengen van de mondhoeken. Door botuline toxine in deze spier te injecteren, wordt deze ontspannen, waardoor deze minder goed in de mondhoeken kan gaan hangen. Het effect is een lichte lifting, waardoor het gezicht er vriendelijker en vrolijker uitziet.

cosmetische kliniek amsterdam

cosmetische kliniek amsterdam

Dermale vullers om de mondhoek beter te liften

Dermale vullers, vooral die op basis van hyaluronzuur, bieden een andere aanpak voor het liften van de mondhoeken. Door fillers in de mondhoeken te injecteren, wordt de huid zachtjes strakker en ontstaat er een delicaat liftend effect. Deze techniek is bijzonder geschikt voor mensen met dunnere lippen of mensen die door ouderdom of andere redenen last hebben van hangende mondhoeken. Het onmiddellijke effect van dermale vullers is een van de belangrijkste voordelen: het volledige resultaat is kort na de ingreep zichtbaar. Door de dynamische aard van de mond kan de levensduur van de resultaten van de vullers echter variëren, meestal tussen de 6 en 12 maanden.

Voor wie deze behandelingen overweegt, is het essentieel om een gerenommeerde cosmetische kliniek te kiezen die gespecialiseerd is in gelaats-esthetiek. In Amsterdam onderscheidt cosmetische kliniek Amsterdam YourFACE zich als een toonaangevende aanbieder van mondhoekliftbehandelingen. YourFACE heeft jarenlange ervaring op het gebied van cosmetische ingrepen en biedt deskundige zorg en begeleiding aan mensen die hun gezichtsuitdrukking willen verjongen. Een team van getrainde professionals biedt gepersonaliseerde behandelplannen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke cliënt, waardoor optimale resultaten worden gegarandeerd.

Inzicht in de opties

Een lelijke mond, gekenmerkt door naar beneden draaiende hoeken, kan een onwillekeurige indruk van verdriet of ontevredenheid wekken. Deze aandoening is vaak het gevolg van natuurlijke verouderingsprocessen, waaronder verlies van wangvolume, zwaartekracht en herhaalde belasting van bepaalde gezichtsspieren, met name de DAO-spier. Na verloop van tijd kunnen deze factoren leiden tot permanente verzakking van de mondhoeken.


Hangende mondhoeken worden soms verward met marionetlijnen, hoewel het twee verschillende problemen zijn. Marionetlijnen strekken zich uit van de mondhoeken tot aan de kaaklijn, waardoor slappe lippen nog erger worden. Om deze problemen op te lossen is vaak een combinatie van botuline toxine en fillers nodig om overactieve spieren te ontspannen en het verloren volume te herstellen, waardoor de mondhoeken effectief worden gelift en het algehele uiterlijk van het gezicht wordt verbeterd.

cosmetische kliniek amsterdam

Kies voor Cosmetische kliniek Amsterdam YourFACE

In samenvatting, behandelingen voor het liften van de mondhoeken, zoals Botox en dermale fillers, bieden een effectieve oplossing voor personen die last hebben van natuurlijk neerwaartse mondhoeken of een ‘rustend ontevreden gezicht’. Botuline toxine werkt door de DAO-spier, die verantwoordelijk is voor het naar beneden trekken van de mondhoeken, te ontspannen, wat resulteert in een subtielere, vrolijkere uitdrukking. De resultaten worden zichtbaar binnen een week en houden tot zes maanden aan. Dermal fillers bieden daarentegen een onmiddellijke verhoging van de mondhoeken door volume toe te voegen, met resultaten die variëren van zes maanden tot een jaar, afhankelijk van het type filler.

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je uitstraling en het verhelpen van neerwaartse mondhoeken, overweeg dan een bezoek aan cosmetische kliniek Amsterdam YourFACE. Met een breed scala aan niet-chirurgische behandelingen en een team van ervaren professionals, is YourFACE de ideale keuze voor diegenen die streven naar een natuurlijkere, gelukkigere uitstraling. Bezoek yourface.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken.